В Україні почнуть застосовувати ІФА-тестування з наступного тижня

В Україні почнуть застосовувати ІФА-тестування з наступного тижня
Читать на русском

ІФА-тести покажуть рівень антитіл у крові людини

З наступного тижня в Україні почнуть застосовувати ІФА-тестування для виявлення коронавірусної інфекції. У МОЗ повідомляють, що будуть використовувати для цього тести українського виробництва. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"У понеділок вже буде підписаний відповідний указ міністра охорони здоров'я про введення ІФА-тестів. Думаю, що вже наступного тижня ми почнемо вводити ІФА-тести й це дуже збільшить кількість тестувань. Ми дуже розширимо коло осіб, яких ми будемо тестувати", - заявив Степанов.

За словами очільника МОЗ, ІФА-тести покажуть рівень антитіл у крові людини. Таким чином тестування покаже, чи хворіє людина ще коронавірусом, чи вже перехворіла.

Він також зазначив, що Мінохоронздоров'я планує, зокрема, використовувати тести українського виробництва.

"Якщо ми говоримо про ІФА-тестування, зараз вже розроблений механізм тестування, визначено і коло осіб, яких ми будемо тестувати. Якщо говорити в розрізі компаній-виробників ІФА-тестів, то у нас є українські випробування тест-систем. Вони вже на завершальній стадії. Також ми збираємося використовувати тести компанії "Лярош", які підтверджені європейськими сертифікатами", - повідомив голова МОЗ.

Як повідомляв APnews раніше, Степанов зазначив, що у тому разі якщо все буде відбуватись згідно з планами, тестування на антитіла можуть почати наступного тижня.

Імуноферментний аналіз (ІФА, ELISA) або, точніше, ферментний імуносорбентний аналіз - імунологічний метод для визначення наявності певних антигенів, шляхом реакції антиген-антитіло. Широко використовується в науково-дослідній роботі та клінічній лабораторній діагностиці.

Новини партнерів

Коли у Києві відкриються ТРЦ: Кличко назвав терміни та умови
У Києві за добу зафіксували рекордну кількість хворих на COVID-19

Найпопулярніше за тиждень