В Україні можуть довічно засудженим дати право виходити на свободу

В Україні можуть довічно засудженим дати право виходити на свободу
Читать на русском

Документ підтримали 313 народних депутатів.

Народні депутати в першому читанні підтримали законопроект, який дозволить довічно ув'язненим вийти на свободу. Про це повідомляє APnews з посиланням на рішення Верховної Ради.

Так, проект закону №4049 у першому читанні підтримали 313 народних депутатів.

Згідно з документом, засуджені до довічного позбавлення волі, які на день набрання чинності закону будуть відбувати покарання більше 10 років, зможуть просити про позбавлення волі терміном від 5 до 20 років, але загальний термін не повинен бути менше ніж 25 років.

Крім того, документ пропонує внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та виключити з покарань адміністративний арешт, але збільшити розміри інших видів стягнень за такі порушення:

  • незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах;
  • порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами;
  • розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді.

Як раніше повідомляв APnews, в Україні хочуть ввести державну реєстрацію геномної інформації людини, але в таку базу ДНК не вноситимуть дані абсолютно всіх громадян.

Новини партнерів

Під Дніпром двоє рибалок впали під лід, вижив лише один
Омбудсмен Денісова попрохала ОАСК скасувати платні послуги в СІЗО

Найпопулярніше за тиждень