В Україні може зникнути безкоштовний проїзд у громадському транспорті

В Україні може зникнути безкоштовний проїзд у громадському транспорті
Читать на русском

Міністерство соціальної політики планує монетизувати пільгу

Міністерство соціальної політики має намір монетизувати пільги на проїзд для українців, щоб зрівняти права громадян, які живуть у великих містах, та тих, хто живе в невеликих населених пунктах. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву заступник міністра соцполітики Віталія Музиченко в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, в Україні є вісім різних законів, які регулюють право на пільговий проїзд для 2,4 мільйона громадян, але вони живуть в різних регіонах і мають різний доступ до транспорту.

"Якщо ми говоримо про пільговиків, які проживають в Києві чи Харкові, вони мають право доступу як мінімум до 4 видів транспорту - міського, приміського, міжміському і т.д. Якщо такий пільговик працює, то він використовує це право на повну. З іншого боку, якщо людина проживає в сільській місцевості та, по суті, там приміський транспорт працює в режимі 2 або 3 рази на тиждень, то у такої людини в принципі немає доступу до інфраструктури", - пояснив чиновник.

При цьому він упевнений, що монетизації зможе розв'язати цю проблему, але цим будуть займатися місцева влада - визначати форму монетизації, розміри та періодичність виплат.

"Форма монетизація може бути абсолютно різна - це можуть бути готівкові виплати, це можуть бути зараховані кошти на карту або зараховані поїздки на картку. З огляду на, що в окремих населених пунктах розвиваються електронні системи оплати проїзду, обліку і т.д., то орган місцевого самоврядування повинен розв'язувати ці питання самостійно", - підсумував Музиченко.

Як раніше повідомляв APnews, Міністерство соціальної політики розробило новий порядок надання пільг з оплати проїзду окремим категоріям українців в готівковій формі. Так, порядок монетизації квот пропонують прийняти замість того, який був скасований судом у 2018 році.

Новини партнерів

У Міненерго пояснили, чому в Україні не знижується ціна на газ
На Львівщині впала цегляна стіна та прибила на смерть чоловіка

Найпопулярніше за тиждень