В Україні фіксують повторні випадки зараження COVID-19, - Степанов

В Україні фіксують повторні випадки зараження COVID-19, - Степанов
Читать на русском

На думку інфекціоністів, особи, які перехворіли на коронавірус COVID-19 набувають імунітету лише на 5-6 місяців. Після цього можливе повторне зараження.

Українські лікарі фіксують повторні випадки зараження коронавірусів COVID-19. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву глави МОЗ Максима Степанова.

"У нас весь облік хворих на COVID-19 ведеться в електронній інтегрованій системі епідеміологічного нагляду. Це система, яку ми розгорнули в країні, і всі хворі фіксуються нею. Зокрема, люди, які захворіли другий раз теж заносяться до цієї системи....Ми почали фіксувати таких хворих повторно заражених коронавірусом у Чернівецькій області, і в Кіровоградській області, і в інших областях. Це люди, які вперше перехворіли від 3 до 5 місяців тому. І зараз вони захворіли вдруге", - заявив міністр охорони здоров'я.

Зазначимо, що на думку інфекціоністів, особи, які перехворіли на коронавірус COVID-19 набувають імунітету лише на 5-6 місяців. Після цього можливе повторне зараження.

Раніше APnews повідомляв, за добу в Україні від коронавірусу померли 285 осіб, що є найвищим антирекордом смертності від початку березня 2020 року.

Новини партнерів

Азербайджан скасував військовий стан
В Україні можуть ввести достроковий локдаун - нардеп

Найпопулярніше за тиждень