В Україні до послаблення карантину не готові 18 регіонів

В Україні до послаблення карантину не готові 18 регіонів
Читать на русском

Вимогам МОЗ відповідають Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська та Херсонська області

Київ і ще 17 областей не відповідають вимогам Міністерства охорони здоров'я для послаблення карантину, готові до послаблення тільки сім областей. Про це повідомляє APnews з посиланням на дані МОЗ.

До послаблення карантину не готові Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська та Чернівецька області. Вимогам МОЗ відповідають Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська та Херсонська області.

Для послаблення карантину регіон повинен відповідати наступним критеріям:

  • кількість тестів повинно бути не менше 24 на 100 тисяч протягом 7 днів;
  • показник захворюваності за 14 днів не повинен перевищувати базовий рівень захворюваності - 40 випадків на 100 тисяч за 14 днів;
  • якщо рівень завантаженості ліжок 5 днів поспіль по всьому регіону 50% і більше, то на території всього регіону встановлюється "помаранчевий" рівень, якщо більше 75% - "червоний".

Як повідомляв APnews раніше, глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що МОЗ доручить регіонах додатково підготувати 15 тисяч ліжок для пацієнтів з коронавірусом через зростання захворюваності.

Новини партнерів

Українки зайняли перше і друге місце на турнірі зі стрибків у висоту в Хожуві
Скандальний боксер Редкач заявив, що на нього в церкві напав Василь Ломаченко

Найпопулярніше за тиждень