В Україні до нової хвилі COVID-19 готові 250 лікарень - Кузін

В Україні до нової хвилі COVID-19 готові 250 лікарень - Кузін
Читать на русском

Також Україна відновила стандарти лікування відповідно до рекомендацій ВООЗ.

У разі нової хвилі коронавірусу надавати послуги пацієнтам готові близько 250 лікарень. Про це в інтерв'ю LIGA.net повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузин, передає APnews.

За його словами, на цей час послуги пацієнтам з COVID-19 готові надавати майже 250 лікарень, які уклали відповідні контракти. Також за словами заступника міністра охорони здоров'я, Україна відновила стандарти лікування відповідно до рекомендацій ВООЗ, Європейського бюро CDС і американського CDC.

"Лікарні розділені на першу і другу хвилі реагування. На першу хвилю готові майже 39 тисяч ліжок, з яких 96% з киснем. Близько 3 тисяч ліжок - реанімаційні. На другу хвилю реагування в кожній області додатково визначено 2-3 лікарні. Зараз на стаціонарну допомогу пацієнтам є 11,8 мільярдів гривень", - зазначив Кузин.

Також Кузін запевнив, що наразі в опорних лікарнях закрита потреба в комп'ютерних томографах. Та й в цілому МОЗ закупило спеціалізоване обладнання.

"В рамках субвенції закупили 146 рентген-апаратів, щоб закрити потребу опорних лікарень. Відповідно до потреби 2020-го року, зараз в цьому обладнанні потреба опорних лікарень закрита повністю. Вони повністю відповідають вимогам Національної служби здоров'я", - зазначив головний санлікар.

Раніше APnews повідомляв, що в МОЗ назвали області-антилідери по захворюваності на COVID-19. Крім того, Міністерство охорони здоров'я нарахувало майже 15 проблемних ОТГ.

Новини партнерів

Українців вперше почали вакцинувати вдома та на ярмарках
В Україні ціна на газ для побутових споживачів не буде змінюватися до травня 2022 року

Найпопулярніше за тиждень