В Україні активізують розслідування проти чиновників часів Януковича

В Україні активізують розслідування проти чиновників часів Януковича
Читать на русском

Офіс генпрокурора розширить міжнародний список розшукуваних осіб.

Українські правоохоронці активізують розслідування справ проти чиновників часів президента-втікача Віктора Януковича. Про це розповів генеральний прокурор Руслян Рябошапка в коментарі Укрінформу.

За його словами, не всі матеріали, які надавалися раніше ГПУ стороні ЄС, підтверджували активність і результативність слідства у цих справах. В результаті цього європейська сторона могла не продовжувати персональні санкції.

"Ми зараз зробили аудит справ щодо підсанкційних осіб. Більша частина з них передана в НАБУ, яке користується довірою у європейських партнерів. Це також оцінено позитивно. Ми вже проводили кілька нарад, де розпланували, яким чином можна активізувати розслідування і, нарешті, надати європейським партнерам докази того, що ці розслідування не заморожені, але активізовані та розслідуються далі", - пояснив Рябошапка.

Крім того, він зазначив, що Офіс генпрокурора розширить міжнародний список розшукуваних осіб.

"Є проблема, пов'язана з тим, що за деякими з цих підсанкційних осіб колишнє керівництво Генеральної прокуратури проводило певні переговори - таємні. І європейські експерти в таких переговорах, власне, бачать наявність не правових, а певних корупційних мотивів для переслідування цих колишніх високопоставлених чиновників", - розповів глава ГПУ.

Також він нагадав, що Офіс генпрокурора змінив формат документів, які надаються стороні ЄС, що європейські експерти оцінили позитивно.

Як раніше повідомляв APnews, в ЄС вирішили зняти санкції з колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова, екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького і Олександра Януковича.

Новини партнерів

Число заражених коронавірусом у світі перевищило позначку в 90 000 осіб
Арахамія анонсував нову посаду в Кабінеті міністрів

Найпопулярніше за тиждень