В Україні 10 років не затверджували програму допомоги постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи

В Україні 10 років не затверджували програму допомоги постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи
Читать на русском

При цьому останні п'ять років число людей, які отримали інвалідність через аварію, зросла.

В Україні з 2011-го року не затверджувався загальнодержавна програма подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу Офісу омбудсмена.

Відповідну інформацію оприлюднили з нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи. При цьому за останні п'ять років кількість людей з інвалідністю, чиє захворювання виявилося пов'язано з наслідками Чорнобильської катастрофи зросла на 7 600 осіб. А серед усієї кількості постраждалих від аварії на ЧАЕС їх частка зросла з 4,77% (2015-й рік) до 5,67% (2019 й рік).

Також побоювання викликає і те, що показник онкологічних захворювань серед учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС перевищує національний рівень майже на 7%. Все це при тому, що за останні 12 років кількість дорослих постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, зменшилася на 300 тисяч осіб, або на 20,38%.

"За останні 10 років кількість учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС зменшилася на 87 984 людей, представлених або на 31,84%, тобто помер майже кожен третій ліквідатор", - відзначили в Офісі омбудсмена.

Раніше APnews повідомляв, що у Чорнобиля з'явився свій логотип. Однак він зникне вже через 43 роки. Також ми повідомляли, що в Україні на випадок радіаційної аварії розробили регламент йодної профілактики.

Новини партнерів

Аварії на ЧАЕС були і до 26 квітня 1986 року, - СБУ
Демонстрація сили. Британія відправить авіаносець за $4 млрд, королівський флот і 8 винищувачів-невидимок на навчання

Найпопулярніше за тиждень