В Угорщині відреагували на критику газового контракту - погрожують заблокувати рух України в НАТО

В Угорщині відреагували на критику газового контракту - погрожують заблокувати рух України в НАТО
Читать на русском

Угорська влада обурена "втручанням України в енергетичну політику" іншої країни.

Влада Угорщини відреагували на критику їх газового контракту з "Газпромом" з боку України. Як заявив глава адміністрації угорського прем'єра Гергей Гуйяш, "Україна не має права втручатися в енергетичну політику суверенної країни".

Про це APnews повідомляє з посиланням на місцеве видання Magyar Nemzet.

"Помста України відбулася задовго до наших газових домовленостей з росіянами, тоді, коли Україна грубо обмежила використання рідної мови угорців в Закарпатті шляхом внесення змін до закону про освіту, тому Угорщині слід продовжувати блокувати її шлях в НАТО", - заявив Гуйяш.

Таким чином в Угорщині відреагували на офіційну реакцію Києва на угорсько-російський газовий контракт. Також гуйяш зазначив, що Україна ніяк не може оцінити "серію жестів", які зробила Угорщина. З огляду на те, що ці поступки трапилися на тлі серйозних суперечок, глава адміністрації угорського прем'єра заявив, що "йому вкрай неприємно".

Раніше APnews повідомляв, що новий газовий контракт між Угорщиною і РФ може привести до зупинки транзиту через Україну. Про це повідомив гендиректор "Оператора ГТС України" Сергій Макогон. Зрештою угорська сторона викликала українського посла "на килим" через критику газового контракту з РФ. Після цього на зустріч в український МЗС відправився і угорський посол. "Хочемо донести свою позицію", - пояснила цей виклик українська сторона.

Новини партнерів

В Україні утилізують 34 тисячі доз вакцини Pfizer проти COVID-19
У ОАСК заявили, що штраф судді Вовку за прогули виписали незаконно

Найпопулярніше за тиждень