В УЄФА розповіли, скільки грошей втратять учасники ЛЧ і ЛЄ через коронавірус

В УЄФА розповіли, скільки грошей втратять учасники ЛЧ і ЛЄ через коронавірус
Читать на русском

Втрати від форс-мажорної кінцівки минулого сезону будуть відгукуватися ще довго.

УЄФА розповіла про те, скільки грошей отримають учасники Ліги Чемпіонів і Ліги Європи в сезоні-2020/21. Через коронавірус в минулому сезоні клуби не дорахувалися в цілому 566 мільйонів євро. Проте врешті-решт клуби домовилися, що ці втрати будуть розподілені на кілька сезонів. Про це з посиланням на офіційний сайт УЄФА повідомляє APnews.

Таким чином зазначені 566 мільйонів (а це не остаточна сума - точні втрати від COVID-19 в організації дізнаються в кінці жовтня після проведення аудиту сезону-2019/20) вирішили розподілити на п'ять сезонів - аж до сезону-2023/24.

А тепер до позитиву - попри пандемію навколо, в новому сезоні в УЄФА розраховують отримати таку ж суму доходів, як і в минулому сезоні - 3,25 мільярда євро. Після різних відрахувань клубам-учасникам ЛЧ і ЛЄ дістанеться 2,55 мільярда євро. З цієї суми учасникам Ліги Європи дістанеться 510 мільйонів євро (як і в минулому сезоні).

2,04 мільярда євро дістануться командам-учасницям Ліги Чемпіонів і матчу за Суперкубок УЄФА. Відповідно, суми виплат командам будуть збігатися з торішніми. Детальніше про них можна почитати в нашому матеріалі, в якому ми розраховували скільки наші клуби вже отримали за участь в єврокубках. Реальні суми виплат повністю збіглися з нашими припущеннями.

Нарешті, найголовніше. Загальний вплив COVID-19 на доходи беруть участь в єврокубках клубів оцінюється в 458 мільйонів євро, але ця цифра буде затверджена тільки в кінці жовтня 2020 го року. Саме в цьому сезоні команди не дорахуються 92 мільйонів євро (20% від заявленої суми). Причому вираховуватися ці гроші будуть пропорційно між Лігою Чемпіонів і Лігою Європи.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, які суперники дісталися нашим командам в Лізі Чемпіонів і Лізі Європи. Проти "Динамо" і "Шахтаря" зіграють "Барселона", "Інтер", "Реал" і "Ювентус". А суперниками "Зорі" стануть "Лестер", "Брага" і АЕК.

Новини партнерів

Пацієнти та балони з киснем в руках: в Хмельницькій області моторошна ситуація в лікарні
КНУ ім. Шевченко пішов на карантин через масові спалахи COVID-19

Найпопулярніше за тиждень