В "Слузі народу" придумали, як вирішити питання з нерозмитненими "евробляхами"

В "Слузі народу" придумали, як вирішити питання з нерозмитненими "евробляхами"
Читать на русском

Олесандр Ковальчук зазначив, що вартість розмитнення можуть знизити до близько 1000 євро.

Фінансовий комітет парламенту напрацював два законопроекти по авто з іноземною реєстрацією, один з яких передбачає зниження вартості розмитнення до близько 1000 євро. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву заступника голови комітету Олександра Ковальчука після засідання фракції "Слуга народу".

За його словами, для автомобілів на єврономерах, які завезли в Україну до 31 грудня 2020 року, можуть знизити вартість розмитнення до близько 1000 євро.

"Буде коштувати в середньому 1000 євро. Це залежить від трьох показників: вік автомобіля, тип двигуна та об'єм двигуна. Тобто вартість автомобіля більше в розрахунок не береться. Це разова акція? Так, але ми дуже хотіли б, щоб це остаточно розв'язало проблему "євроблях", - пояснив політик.

Крім того, він пообіцяв, що комітет буде працювати над зниженням вартості розмитнення для тих, хто буде ввозити "євробляхи" в майбутньому.

"Що стосується тих, хто ввозить зараз. Наша робоча група продовжить працювати з метою подолання корупційних схем, з метою наповнення бюджету та з метою зниження вартості розмитнення, але поступово, тому що бюджет постраждає та будемо мати проблеми", - підсумував Ковальчук.

Як раніше повідомляв APnews, власників авто з іноземною реєстрацією в Україні почали штрафувати, бо вони створюють труднощі для поліції.

Новини партнерів

Легалізація зброї в Україні: в "СН" визначилися з підтримкою закону
В "Слузі народі" уточнили, коли в Україні почнеться вакцинація від COVID-19

Найпопулярніше за тиждень