В "Слузі народу" пояснили, від чого залежить розмір штрафу за відсутність маски

В "Слузі народу" пояснили, від чого залежить розмір штрафу за відсутність маски
Читать на русском

Денис Монастирський виступив за зменшення штрафу за порушення карантину

Розмір штрафу за відсутність маски буде залежати від того, як реагує людина на зауваження. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву глави комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, народного депутата від "Слуги народу" Дениса Монастирського.

За його словами, він не очікує "карколомного" кількості штрафів, а очікує банального носіння масок. При цьому депутат зазначив, що розмір штрафу коливається в межах 170-255 гривень і залежить від "традиційної" вилки", яка використовується за таке правопорушення".

"Відповідно, наскільки людина реагує. Наприклад, якщо ситуація, яку ми бачили сьогодні, - там людина, просто вже самі люди виштовхують (з транспорту, - ред.), а вона каже: "Я принципово не одягну маску, так не буде", - звичайно, я думаю, що штраф повинен бути максимальним в цьому випадку", - пояснив Монастирський.

Крім того, він підкреслив, що головна ідея закону в тому, щоб люди носили маски. Також він вважає, що штраф в 17000 гривень за порушення карантину, який вказаний в Кодексі України про адміністративні правопорушення необхідно знизити.

"Я бачу і передбачаю, що найближчим часом ми будемо переглядати, пропонувати переглянути цю норму (про 17 тисяч гривень, - ред.). Як бачимо, вона не діє", - підсумував політик.

Як раніше повідомляв APnews, на Вінничині хулігани побили членів виборчкому і потрапили під обстріл.

Новини партнерів

Половина баскетболістів української Суперліги перехворіли на коронавірус
До Київради за результатами виборів проходить 7 партій - список

Найпопулярніше за тиждень