В СБУ відповіли на заяву Лукашенка про українські війська біля кордонів Білорусі

В СБУ відповіли на заяву Лукашенка про українські війська біля кордонів Білорусі
Читать на русском

В СБУ вважають, що подібні заяви є "політичною маніпуляцією".

Служба безпеки України відповіла на звинувачення президента Білорусі Олександра Лукашенка в тому, що нібито поряд з білоруським кордоном Україна розмістила "військове угруповання націоналістів-радикалів". Подібні заяви називають "політичною маніпуляцією".

Про це повідомили у пресслужбі українського відомства. Пише APnews.

Як наголосили в СБУ, твердження "прокремлівських політиків та представників держав-сателітів РФ" щодо українських військових, які захищають кордони країни, є "політичною маніпуляцією" на користь Кремля.

У СБУ закликали українські та міжнародні ЗМІ ретельно перевіряти подібну інформацію, щоб не сприяти реалізації ворожих спеціальних інформаційних операцій.

"Служба безпеки України, Міністерство оборони, ЗСУ та інші органи державної влади вживають низку необхідних заходів у рамках своїх повноважень, щоб не допустити дестабілізації ситуації в державі, зокрема в інформаційній сфері", - зазначили в СБУ.

Раніше APnews повідомляв, Лукашенко стверджує, що Україна наростила "військове угруповання націоналістів-радикалів" біля південних кордонів Білорусі - близько 10 тисяч військовослужбовців.

Новини партнерів

"Омікрон" дістався ще однієї області України - виявлено майже у кожного другого хворого
Німеччина проведе розслідування масштабної кібератаки на Україну

Найпопулярніше за тиждень