В СБУ пояснили, чому під санкції РНБО потрапили 10 екс-військових

В СБУ пояснили, чому під санкції РНБО потрапили 10 екс-військових
Читать на русском

Іван Баканов вказав, що екс-військові, які потрапили під санкції, сприяли зміцненню окупації українських територій

Військовослужбовці вищого офіцерського складу, щодо яких ввели санкції, зрадили присязі та сприяли окупації Російською Федерацією Криму та Донбасу у 2014 році. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу СБУ.

За словами керівника Служби безпеки України Івана Баканова, пропозицію про застосування санкцій стосовно 10 військових в РНБО внесла СБУ.

"Одним з важливих кроків для захисту національної безпеки є залучення до відповідальності тих, хто працює на користь агресора та зрадив Україну. І особливу увагу слід приділяти не тільки рядовим фігурантам, а колишнім керівникам державних структур. Вони, замість того щоб захищати свою країну, виявилися на стороні агресора", - заявив Баканов.

При цьому він вказав, що ці військовослужбовці підтримували проросійські сили, сприяли зміцненню окупації Криму та тимчасово непідконтрольних територій Луганської та Донецької областей.

Варто відзначити, що раніше їм оголосили підозри у державній зраді й вони знаходяться в розшуку.

Як раніше повідомляв APnews, РНБО ввів санкції проти ще 10 осіб. У їх список потрапив екс-глава МВС України Віталій Захарченко.

Новини партнерів

"Це історія про вибори": Добкін заявив, що харківські депутати "піаряться" на перейменуванні вулиць
Тим, хто приміряв на себе одяг батьків міста, доводиться вдаватися до обману - Добкін про вибори мера Харкова

Найпопулярніше за тиждень