В Раді проголосували за закон про страхові виплати медикам, які лікують коронавірус

В Раді проголосували за закон про страхові виплати медикам, які лікують коронавірус
Читать на русском

Документ підтримали 340 народних депутатів

Верховна рада України на позачерговому засіданні у четвер, 7 травня, схвалила за основу та в цілому проект закону №3376-1 "Про внесення змін до статті 39 ЗУ "Про захист населення від інфекційних хвороб" (щодо додаткових гарантій прав медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, та членів їх сімей). Про це повідомляє APnews з посиланням на засідання парламенту.

Документ підтримали 340 народних депутатів.

Законопроект пропонує встановити державне забезпечення страхових виплат медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров'я.

Також документом визначається, що у разі смерті працівника державного або комунального закладу охорони здоров'я або державної наукової установи внаслідок інфікування COVID-19 під час дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби, такий медичний працівник прирівнюється за своїм статусом до військовослужбовця, який проходив військову службу, смерть якого настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, пов’язаних з виконанням обов’язків військової служби.

Пропонується передбачити, що члени сім’ї такого працівника, його батьки та утриманці користуються усіма правами та гарантіями, передбаченими законодавством України для членів сім’ї, батьків та утриманців військовослужбовців, які проходили військову службу та смерть яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, пов’язаних з виконанням обов’язків військової служби.

Як повідомляв APnews раніше, у Раді роз’яснили, в якому випадку хворі на Covid-19 медики отримають страхові виплати.

Новини партнерів

Маски, перегородки і метрові головні убори: Як тепер проходять уроки в школах Китаю
Нардепи проголосували за залучення інтернів до боротьби з Covid-19 і проведення масштабного тестування

Найпопулярніше за тиждень