"В першу чергу – вакциновані": чи закриють у "червоному" Києві транспорт для невакцинованих

"В першу чергу – вакциновані": чи закриють у "червоному" Києві транспорт для невакцинованих
Читать на русском

Остаточного рішення від центральної влади ще немає, заявили в КМДА.

Вакциновані мешканці Києва точно зможуть користуватися громадським транспортом після переходу столиці у "червону" зону карантину. Питання щодо невакцинованих на сьогодні ще вирішується.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко під час спільного брифінгу з держсанлікарем Ігорем Кузіним та представником USAID, передає APnews.

За словами Старостенко, в першу чергу посилення карантину буде стосуватися невакцинованих містян.

"Ті, хто вакцинований двома дозами, зможуть вільно користуватися транспортом, місцями громадського харчування, готелями", - запевнила заступниця голови КМДА.

Вона нагадали, що цього тижня в школах оголошено канікули. Також діти не повернуться до шкіл і на наступному тижні, однак є ймовірність, що вони будуть навчатися дистанційно.

Крім того, Старостенко прокоментувала питання користування людей громадським транспортом. Як відомо, минулого тижня думки представників вищої влади Києва розділилися. Так, у п'ятницю, 22 жовтня, перший заступник голови КМДА Микола Поворозник заявляв, що громадським транспортом зможуть користуватися не всі, а лише вакциновані та COVID-безпечні, які мають доказ тому (результат негативного ПЛР-тесту або тесту на антиген). Пізніше на офіційному сайті КМДА з'явилася інформація, що транспорт при введенні "червоної" зони працюватиме у звичному форматі.

"В першу чергу будуть перевозити вакцинованих, але ми ще чекаємо дійсно роз'яснень від центральної влади, як це має бути. Але в першу чергу ми розуміємо, що це повинні бути вакциновані", - підкреслила Старостенко.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, у КМДА заявили, що у "червоному" Києві не всі зможуть користуватися транспортом.

Новини партнерів

У Трускавці місцевий житель посеред вулиці відкрив стрілянину
Прем'єр Грузії заявив, що Саакашвілі симулює голодування: "маскарад закінчиться 30 жовтня"

Найпопулярніше за тиждень