В ОП прокоментували рішення Зеленського знищити три найбільших інформаційних телеканали Zik, NEWSONE і 112

В ОП прокоментували рішення Зеленського знищити три найбільших інформаційних телеканали Zik, NEWSONE і 112
Читать на русском

Радник глави ОП Михайло Подоляк стверджує, що закриття телеканалів – це не зазіхання на свободу слова.

В Офісі президента заявили, що знищення трьох найбільших інформаційних телеканали і введення санкцій проти їх власника Тараса Козака – це не зазіхання на свободу слова, а виключно "боротьба із чужорідною пропагандою".

Про це в коментарі ОП заявив радник глави ОП Михайло Подоляк, передає APnews.

"Дані телеканали досить активно і часто відкрито використовуються як інструменти чужої іноземної пропаганди в Україні. Вони, на жаль, відверто вже не працюють так, як це повинно бути зі звичайними телевізійними мовниками.

Тим більше є досить вагомі докази щодо дивних шляхів фінансування даної пропаганди. І додатково - є надзвичайно каламутна історія з переходу власності на компанії, за якими закріплені відповідні ліцензії", - наголосили в ОП.

За його словами, санкції щодо цих трьох телеканалів - "це зовсім не про медіа і не про свободу слова, це тільки про ефективну протидію фейкам і чужорідній пропаганді".

"Це про те, що не робилося протягом усіх минулих років, коли даний медійний пузир тільки розростався. Коли при мовчазному потуранні, а іноді і за активного сприяння минулих влад, коли цей пропагандистський пул сформувався, зміцнів і став активно "вбивати" наші цінності", - зазначив Подоляк.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, 2 лютого пізно ввечері на сайті ОП з'явилося офіційне повідомлення про те, що президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака і телеканалів "112 Україна", NewsOne та ZIK.

Новини партнерів

Глава Мінкульту стверджує, що блокування телеканалів «врятує» нацбезпеку і свободу слова
У Австралії знову почалися лісові пожежі - вогонь знищує будинки, оголосили надзвичайний стан

Найпопулярніше за тиждень