В ОП повідомили, що до послаблення карантину не готові шість областей

В ОП повідомили, що до послаблення карантину не готові шість областей
Читать на русском

Показники захворюваності у областях не відповідають встановленим критеріям

Станом на суботу, 23 травня, у шістьох областях України не будуть послаблювати карантин через перевищені показники по критеріям захворюваності. Про це йшлося на нараді щодо адаптивного карантину під головуванням президента Володимира Зеленського, повідомляє прес-служба глави держави.

Повідомляється, що не готові до послаблення карантину Чернівецька, Рівненська, Львівська, Київська, Закарпатська та Волинська області.

"Ці регіони не відповідають критеріям показників захворюваності, заповненості ліжок у лікарнях і кількості тестів, які дали б можливість перейти до адаптивного карантину на нинішньому етапі", - йдеться в повідомленні.

В Офісі президента наголосили, що в інших областях дозволяють певні пом'якшення, однак не зобов'язують до цього, адже місцева влада повинна дивитися, наскільки можливо впроваджувати ці заходи в тій чи іншій ситуації.

Йдеться про відкриття дитячих садків, запуск громадського транспорту, проведення спортивних заходів без глядачів за участю не більше 50 осіб, релігійні заходи за участю не більше однієї людини на 10 кв. м площі будівлі, роботу готелів, крім функціонування в них ресторанів і спа-зон.

Раніше APnews повідомляв, які області переходять на другий етап пом'якшення карантину в Україні.

Також повідомлялося, що сьогодні карантин послабили у Києві. Там показник захворюваності вже у межах норми і становить 11,7.

Новини партнерів

НАБУ почало розслідування проти Ірини Венедіктової через перевищення службових повноважень
Метро у Києві запрацює вже з понеділка: у КМДА озвучили нові правила користування

Найпопулярніше за тиждень