В ООН заявили, що 2021 рік стане катастрофічним для людей

В ООН заявили, що 2021 рік стане катастрофічним для людей
Читать на русском

Заявили, що кількість людей, які перебувають на межі голодної смерті, збільшилася з 80 до 135 мільйонів

2021 рік стане для людей катастрофічним. Про це заявили на засіданні ООН, присвяченому боротьбі з COVID-19.

«2021 рік буде буквально катастрофічним, виходячи з того, що ми спостерігаємо на сьогоднішній момент», - заявив директор Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН Девід Бізлі на спеціальному засіданні Генасамблеї Організації Об'єднаних Націй, пише APnews.

Пояснив, що COVID-19, який з'явився в Китаї в кінці минулого року, на сьогоднішній день заразилися 65 мільйонів людей у всьому світі. При цьому пандемія і заходи, прийняті країнами, щоб спробувати зупинити її поширення, а також економічні наслідки призвели до збільшення на 40% числа людей, які потребують гуманітарної допомоги.

За словами Бізлі, через збройні конфлікти за останні чотири роки кількість людей, які перебувають на межі голодної смерті, збільшилася з 80 до 135 мільйонів. Але через пандемію їх число виросло до 270 мільйонів.

Виходячи з цього, як вважає директор ВПП ООН, 2021 рік, ймовірно, буде "роком найважчого гуманітарної кризи з моменту заснування ООН" - за останні 75 років і "все профінансувати не вийде" ... Тому потрібно розставити пріоритети - так звані "айсберги перед Титаніком".

При цьому генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав зробити вакцини проти COVID-19 доступними для всіх і для багатих країн, щоб допомогти країнам, що розвиваються в боротьбі з пандемією і відновленні після неї. Додав, що необхідно негайно виділити 4,3 мільярда доларів на всесвітню програму обміну вакцинами.

Раніше APnews писав, чи закінчаться випробування людства після 2020 року - прогнози дала астролог.

Новини партнерів

У Сумській області у підлітка запідозрили смертельну інфекцію
У Миколаївській області після ДТП з зерновозом довелося вирізати тіла загиблих

Найпопулярніше за тиждень