В ООН прийняли резолюцію про боротьбу з пандемією коронавірусу

В ООН прийняли резолюцію про боротьбу з пандемією коронавірусу
Читать на русском

Резолюція закликає країни ділитися інформацією, науковими знаннями та досягненнями

Генеральна асамблея ООН у четвер, 2 квітня, прийняла Резолюцію глобальної солідарності в боротьбі проти пандемії коронавірусу. Про це повідомляє APnews з посиланням на Deutsche Welle.

Ініціаторами документа виступили Гана, Індонезія, Ліхтенштейн, Норвегія, Сінгапур і Швейцарія, а співавторами - 188 держав, у тому числі Україна

Резолюція підтверджує прихильність міжнародного співробітництва та центральної ролі ООН в боротьбі з пандемією covid-19. У документі зазначена важливість дотримання прав людини, а також запобігання дискримінації та ксенофобії. Крім того, Резолюція закликає країни ділитися інформацією, науковими знаннями та досягненнями для боротьби з коронавірусом нового типу.

Варто відзначити, що була ще одна подібна Резолюція, на якій наполягала Російська Федерація. Документ передбачав відмову від міжнародних санкцій під час пандемії, а саме "згоду держав співпрацювати між собою і з ВООЗ", а також "відмовитися від торгових воєн і застосування односторонніх санкцій, прийнятих в обхід Ради Безпеки ООН".

Як раніше повідомляв APnews, ООН виділить Україні 33 мільйони доларів для боротьби з поширенням китайського коронавірусу

Новини партнерів

В Україні через карантин дозволили подавати документи першокласників онлайн
В Україні підтверджено майже 900 випадків зараження коронавірусом

Найпопулярніше за тиждень