В ООН пояснили, чому не так ефективно допомагають українцям

В ООН пояснили, чому не так ефективно допомагають українцям
Читать на русском

В ООН назвали війну в Україні одним із найжорстокіших конфліктів, які спостерігали у новітній історії.

ООН не може з належною швидкістю надавати гуманітарну допомогу всім потерпілим через війну українцям, враховуючи її жорстокість і масштаби, а також невирішеність питань безпеки для представників гуманітарних організацій. Про це повідомив представник Управління ООН з гуманітарних питань Савіано Абреу на прес-конференції на тему: «Гуманітарна криза в Україні під час війни та дії ООН у напрямі її подолання».

«Зараз життя багатьох людей зруйноване через цю війну. Ми робимо все можливе, щоб їх підтримати. Діяти в зоні війни непросто, і ми діємо не з такою швидкістю, якою хотіли б. Але в той же час, це зараз один із найжорстокіших конфліктів, які ми спостерігали у новітній історії. Складність також у тому, наскільки швидко розвивається криза. 25 відсотків населення повинні були втекти зі своїх будинків, майже 16 млн зараз потребують гуманітарної підтримки», - сказав Абреу.

Він також зазначив, що до 24 лютого ООН та інші міжнародні організації діяли лише вздовж тодішньої лінії розмежування у двох областях, а за два місяці їм довелося суттєво збільшити масштаби роботи у 24 областях.

«Це складно, але ми намагаємося діяти у всіх місцях, уражених війною. Звичайно, є проблеми, у тому числі з безпекою та доступом. Є регіони, куди ми не можемо приїхати, оскільки ми не маємо достатніх гарантій безпеки, хоча там є люди, які потребують нашої підтримки», - констатував представник Управління ООН з гуманітарних питань.

За словами Абреу, враховуючи масштаби гуманітарної катастрофи в Україні, не так просто з належною швидкістю організувати допомогу всім, хто її потребує.

«Ми маємо тут, в Україні, створити повністю нову гуманітарну систему, щоб надавати підтримку всім цим людям. Ми намагаємося робити це якнайшвидше і будемо і надалі забезпечувати роботу так, щоб щодня охоплювати більше і більше людей. Але слід враховувати, що деякі виклики виходять за межі можливого, і необхідно, щоб були якісь домовленості між Україною та російською федерацією, щоб ми могли підтримувати всіх людей, де б вони не були», - резюмував представник Управління ООН з гуманітарних питань. .

Новини партнерів

Російські окупанти почали вчити українську мову - СБУ (аудіо)
Держава перестала контролювати цiни на пальне: що чекає водіїв

Найпопулярніше за тиждень