В окупованій Горлівці бойовики взяли в заручники членів місії ОБСЄ

В окупованій Горлівці бойовики взяли в заручники членів місії ОБСЄ
Читать на русском

Двох співробітників ОБСЄ звільнять тільки в обмін на раніше затриманого бойовика.

На території Горлівки бойовики утримують в заручниках двох співробітників Моніторингової місії ОБСЄ і вимагають звільнити свого колегу, якого українські солдати затримали в районі Золотого. Про це APnews повідомляє з посиланням на офіційний канал ОБСЄ в Telegram, а також на заяву представника Донецька в ТКГ Сергія Гармаша.

Так, у звіті місії ОБСЄ зазначено, що напередодні двоє чоловіків "увійшли в готель і повідомили співробітникам СММ про те, що їм дозволяється вільно пересуватися по всьому готелю і парковці за ним, але їм не можна залишати готель". При цьому журналіст Сергій Гармаш заявив, що співробітники ОБСЄ будуть утримуватися в заручниках, поки не звільнять бойовика, якого ВСУ затримали 13 жовтня.

"17 жовтня автомобільні ворота передовий патрульної бази ОБСЄ в Горлівці були закриті за допомогою ланцюга і навісного замка, а на південь від воріт була припаркована машина (з блакитною табличкою "ДНР"), що блокує виїзд", - зазначено в звіті ОБСЄ.

Раніше APnews повідомляв, що місія ОБСЄ в Донецькій області призупинила свою роботу. Пізніше на блокування роботи Місії відреагували і в ТКГ. Олексій Арестович назвав ситуацію, що склалася "системним підривом Місії".

Новини партнерів

Разумкова може позбавити мандату з'їзд "Слуг народу" – Стефанчук
Директор київської школи оскаржив у суді наказ МОЗ про обов'язкову вакцинацію для низки професій

Найпопулярніше за тиждень