В Офісі президента озвучили ймовірну дату виборів мера Харкова після смерті Кернеса

В Офісі президента озвучили ймовірну дату виборів мера Харкова після смерті Кернеса
Читать на русском

Кирило Тимошенко зазначив, що вибори можуть відбутися в уже в жовтні

Позачергові вибори мера Харкова, які повинні провести через смерть Геннадія Кернеса, можуть відбутися в останню неділю жовтня. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенко в інтерв'ю "Радіо НВ".

За його словами, згідно із законом вибори мера можна провести або в березні, або в жовтні, але для цього треба за два місяці направити до Верховної Ради відповідні документи. При цьому Тимошенко вказав, що харківські чиновники порожнистий пакет документів ще не подали, тому в березні вибори не відбудуться, а значить доведеться чекати осені.

"Я думаю, тому що там була якась плутаниця з документами, вони не зайшли до Верховної Ради. Станом на 25 січня парламент отримав лише частину документів. Вибори слід очікувати вже восени, адже терміни пройшли. Тому ці вибори відповідно до законодавства будуть восени", - пояснив заступник голови Офісу президента.

Таким чином, вибори мера Харкова пройдуть 31 жовтня 2021 року, а до цього часу керувати буде секретар міськради Ігор Терехов.

Як раніше повідомляв APnews, колишній народний депутат Михайло Добкін заявив, що дострокові вибори мера Харкова призначать на 31 жовтня.

Новини партнерів

"Бордовий" Київ: столиця третій день "стоїть" через снігопад. Карта заторів
В УЦОЯО розповіли, як зміниться вибір предметів на ЗНО

Найпопулярніше за тиждень