В Одеській області хочуть перенести початок навчального року майже на місяць через курортний сезон

В Одеській області хочуть перенести початок навчального року майже на місяць через курортний сезон
Читать на русском

За попередніми підрахунками, протягом вересня приморські регіони можуть додатково отримати близько 600 млн гривень до місцевих бюджетів.

В Одеській області місцева влада, щоб заробити додаткові гроші в бюджет, планує продовжити курортний сезон. У зв'язку з цим вони виступають з пропозицією відкласти початок навчального року до 20 вересня.

Про це APnews повідомляє з посиланням на пресслужбу Одеської обласної державної адміністрації.

Як відзначають в Одеській ОДА, продовження курортного сезону значно збільшить надходження до бюджету і надасть робочі місця жителям регіону.

Так за попередніми підрахунками фахівців, протягом вересня 2021 року приморські регіони можуть додатково отримати близько 600 млн гривень до місцевих бюджетів у сфері "індустрії гостинності та економіки вражень" (з наданням супутніх послуг), з яких 50% припадає на Одеську область.

"Історично склалося, що курортний сезон в Одеській області зазвичай починався з середини травня. Однак в останні роки спостерігається тенденція зміни кліматичних умов: травень і червень супроводжуються частими опадами, вітрами та відсутністю тепла, а про вересень туристи відгукуються як про "оксамитовий сезон" - найкращий час для приїзду в приморські регіони Одеської, Миколаївської та Херсонської областей. Таким чином, з метою максимального використання туристичних ресурсів і збільшення дохідної частини місцевих і регіональних бюджетів пропонується продовжити літній сезон до 20-го вересня", - повідомили в ОДА.

Однак є один дуже важливий нюанс - щоб перенести початок навчального року на 20 вересня, потрібно внести зміни до Закону України "Про повну загальну середню освіту", згідно з яким школярі повинні вчитися рівно 175 днів у році.

Раніше APnews повідомляв, у Міносвіти розповіли, як в Україні почнеться навчальний рік в школах.

Новини партнерів

Вакцина CoronaVac, яку використовують в Україні, викликає параліч
У Затоці «замінували» базу відпочинку, сотні людей були евакуйовані

Найпопулярніше за тиждень