В Одесі пенсіонерів віком 70+ вакцинуватимуть від COVID-19 вдома

В Одесі пенсіонерів віком 70+ вакцинуватимуть від COVID-19 вдома
Читать на русском

Соціальні служби мають підготувати списки пенсіонерів, яких вакцинуватимуть вдома.

В Одесі місцеві жителі віком 70 років та старші зможуть вакцинуватися проти коронавірусної інфекції вдома. Департамент охорони здоров'я міста для цього має намір створити спеціальну мобільну бригаду.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву віцемера Світлани Бедреги. За її словами, людям похилого віку вкрай складно самостійно приходити до центрів вакцинації й тим більше вистоювати там довгі черги.

Бедрега зазначила, що списки пенсіонерів мають скласти соціальні служби, а спецбригади потім проїдуться за адресами та вакцинують людей.

"Тому необхідно, щоб соціальні служби підготували відповідні списки, а спецбригада проїхала за адресами та щепила людей вдома. Це буде правильно", - зазначила чиновниця.

У свою чергу, міський голова Одеси заявив, що "потрібно йти до людей, тобто створювати умови для вакцинації тим, хто з якихось причин не може зробити щеплення в центрах вакцинації".

Як попереджатимуть громадян про приїзд бригади медиків і чи зможуть люди похилого віку відмовитися від такої послуги й не вакцинуватися, не уточнюється.

Раніше APnews повідомляв, що в Україні від початку пандемії COVID-19 вразив понад 150 тисяч дітей.

Новини партнерів

Чиновники КМДА вкрали 12 млн гривень, виділених на цифрову трансформацію міста
У Полтавській області люди перекрили трасу та вимагають не підвищувати тарифи на газ

Найпопулярніше за тиждень