В Одесі на британському есмінці Міноборони підписало меморандум про підтримку ВМС: що він передбачає

В Одесі на британському есмінці Міноборони підписало меморандум про підтримку ВМС: що він передбачає
Читать на русском

Підписаний Меморандум передбачає спільне проектування та будівництво військових кораблів в Україні та Великій Британії.

У понеділок, 21 червня, в Одесі на борту ракетного есмінця Королівського військово-морського флоту HMS DEFENDER було підписано договір про підтримку розвитку Військово-морських сил України.

Про це APnews повідомляє з посиланням на Міністерство оборони України.

Документ офіційно називається "Меморандум про реалізацію проектів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства та ВМС України".

Так, під час підписання договору представниками двох сторін були: з української - заступник глави Міноборони, з британської - міністр з питань оборонних закупівель Джеремі Квін.

Підписаний Меморандум передбачає спільне проектування та будівництво військових кораблів в Україні та Великій Британії, а також реконструкцію українських суднобудівних підприємств і будівництво двох баз ВМС України.

"Це ще один крок у розвитку двостороннього співробітництва між Україною та Сполученим Королівством задля зміцнення українського флоту, який стикається з постійною небезпекою у Чорному та Азовському морях", - йдеться у повідомленні відомства.

Свідками підписання документу були Секретар РНБО України Олексій Данилов, перший морський Лорд Великобританії адмірал Тоні Радакін і Надзвичайний і Повноважний Посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс.

Крім того, під час церемонії підписання сторони також спостерігали за спільними навчаннями українських, британських і американських військових на борту корабля.

Варто зазначити, що есмінець HMS DEFENDER – вже другий корабель Королівського флоту, який відвідав Одесу протягом останніх декількох тижнів.

"Спільні морські проєкти та регулярні візити військових кораблів - свідчення тісних зв’язків між Британією та Україною, партнерства та дружби", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв APnews, в Одесу зайшли два кораблі НАТО.

Новини партнерів

Найбільша в історії країни: в Молдові вилучили двухсоткілограмову партію героїну
Україна - Австрія 0:1. Команда Шевченка опинилася за крок від вильоту з Євро-2020

Найпопулярніше за тиждень