В МЗС відреагували на "брутальне насильство" до людей під час мітингів за Навального у Росії

В МЗС відреагували на "брутальне насильство" до людей під час мітингів за Навального у Росії
Читать на русском

Кулеба зазначив, що проти російської влади мають негайно бути застосовані усі міжнародні механізми тиску

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба офіційно заявив, що світ має відреагувати на дії російської влади, яка застосувала брутальне насильство до демонстрантів та журналістів 31 січня, які вийшли на мітинг на підтримку опозиційного політика Олексія Навального.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву глави МЗС.

"Черговий акт придушення прав російських громадян на мирні зібрання та свободу слова, арешти членів опозиції та представників засобів масової інформації, переслідування незгодних з агресивною політикою російської влади всередині країни та на міжнародній арені є тривожними свідченнями подальших обмежень основних прав і свобод та порушення Росією своїх міжнародних зобов’язань у сфері забезпечення прав людини.

Російська влада, що культивує беззаконня і насильство в країні та грубо порушує права своїх громадян, застосовує аналогічні методи і підходи в міжнародній політиці, підриваючи міжнародний мир та безпеку", - наголосив Кулеба.

За його словами, такі дії не можуть залишатися без відповіді з боку міжнародного співтовариства і настав час для більш рішучих дій та притягнення до відповідальності винних.

Також він зазначив, що проти російської влади мають негайно бути застосовані усі міжнародні механізми тиску, у тому числі санкційного, за порушення прав людини.

Як повідомляв APnews, 31 січня у Росії жорстоко затримували протестувальників - били дубинками, виносили на руках та кидали людей в автозаки.

Новини партнерів

В ЄС почали масово продавати хибнонегативні тести на Covid-19 - Європол
Вчені виявили нове важке ускладнення від COVID-19

Найпопулярніше за тиждень