В Ізраїлі побоюються, що загибель російських військових із зброї ізраїльського виробництва може призвести до агресії РФ у Сирії

В Ізраїлі побоюються, що загибель російських військових із зброї ізраїльського виробництва може призвести до агресії РФ у Сирії
Читать на русском

Ізраїль відхилив прохання США дозволити передачу протитанкових ракет Spike Україні.

Ізраїль відхилив прохання Сполучених Штатів дозволити Берліну постачати Україні протитанкові ракети, що виготовляються в Німеччині за ізраїльською технологією та ліцензією. Про це повідомили в Axios з посиланням на двох представників США та Ізраїлю.

Заступник міністра оборони США з питань політики Колін Каль зустрівся з генеральним директором міноборони Ізраїлю Аміром Ешелем і порушив питання зусиль адміністрації Байдена, спрямованих на те, щоб змусити країни всього світу постачати Україні зброю.

За словами джерел, Каль запитав Ешеля, чи дасть Ізраїль дозвіл Німеччини на передачу протитанкових ракет Spike Україні, на що отримав відмову та повідомлення, що Єврейська держава постачатиме Україні лише нелетальне військове спорядження.

Також вказується, що чиновник заявив, що Ізраїль стурбований тим, що загибель російських військових зі зброї ізраїльського виробництва може призвести до того, що Росія зашкодить інтересам безпеки Ізраїлю в Сирії, де вона має великий вплив.

Новини партнерів

Штайнмайєр закликав Путіна вивести війська і поговорити із Зеленським
Російський турист намагався публічно повіситись в аеропорту Анталії (Відео)

Найпопулярніше за тиждень