В інтернет злили дані 533 млн користувачів Facebook - серед них і засновник мережі Марк Цукерберг

В інтернет злили дані 533 млн користувачів Facebook - серед них і засновник мережі Марк Цукерберг
Читать на русском

Жертвами зломів стали користувачі зі 106 країн.

Особиста інформація більш ніж півмільярда користувачів Facebook опинилася у відкритому доступі. Серед жертв масштабного злому виявилися і три засновника соцмережі. Про це APnews повідомляє з посиланням на Insider.

Йдеться про Марка Цукерберга, Кріса Хьюза і Дастіна Московіц. Всього ж у відкритому доступі опилися дані більш ніж 533 мільйонів користувачів зі 106 країн світу. У доступ потрапили не тільки повні імена користувачів, їхні місця дати народження, а також біографічні дані.

Набагато важливіше, що зловмисники заволоділи номерами телефонів, ідентифікаторами самого Facebook, а також в окремих випадках і адреси електронної пошти - їх у відкритий доступ виклали близько 2,5 мільйона.

Набагато більше у зламаній базі виявилося телефонних номерів - адже саме вони становлять найбільшу цінність для шахраїв. Виявилося, що буквально сотні мільйонів контактів вже зручно відсортували по країнам із заповненими іменами і статтю.

За інформацією, яку озвучили представники Facebook, всі контакти викрали ще до 2019-го року - саме тоді соцмережа усунула відповідну вразливість. При цьому єдине, що в Facebook можуть зробити - це попередити користувачів про витік.

Самостійно ж перевірити, виявилися ваші контакти в цій витоку, можна за допомогою сервісу Have I Been Pwned. Правда, творці сайту набагато прискіпливіше ставляться до ваших даних - тому пошуку за номером телефону в ньому все ще немає.

Раніше APnews розповідав про те, наскільки добре в плані безпеки влаштований Clubhouse. На той момент це додаток було на вершині популярності, однак при цьому використав не найбезпечніші технології.

Новини партнерів

Не довіряйте ПЛР-тесту: Голубовська розповіла, коли COVID-хворі є найбільш заразними
Перевірка спецперепусток та патруль в парках: в Києві посилили контроль за дотриманням карантину

Найпопулярніше за тиждень