В Індії в крематорії посадили тисячі дерев на праху 6000 померлих від COVID-19

В Індії в крематорії посадили тисячі дерев на праху 6000 померлих від COVID-19
Читать на русском

Меморіальний парк створювався з використанням японської "техніки Міявака", за допомогою якої можна посадити близько 3500-4000 саджанців

На території крематорію Бхопала, Індія, створили парк в пам'ять про тих, хто загинув через пандемію COVID-19. Прах 6000 померлих змішали з ґрунтом, піском, тирсою і коров'ячим гноєм, розклавши суміш на 1115 метрах квадратних.

Про це повідомляє APnews з посиланням на Mirror.

За заявою комітету з управління крематорію Бхадбхада Вішрам Гхате, рішення створити парк прийняли, тому що жителі Індії не могли забрати прах родичів з-за обмежень в країні, а в крематорії буквально не залишалося місць для нових урн. Також виникли проблеми з традиційним розвіюванням праху над річкою.

Тепер прах повантажили у 21 вантажівку і змішали з ґрунтом, піском, тирсою і коров'ячим гноєм. Парк побудували на території цього ж крематорію площею 1115 метрів квадратних:

"Більше ніж 6000 тіл кремували в Бхадбхаді Вішрам Гхаті відповідно до протоколу Covid-19 протягом 90-денного періоду з 15 березня по 15 червня. Більшість членів сім'ї зібрали кістки та залишили прах через обмеження під час пандемії. Скидати його в річку Нармада було важко і небезпечно для навколишнього середовища, оскільки це могло привести до забруднення річки. Тому було прийнято рішення про створення парку на праху", - заявив секретар комітету з управління Мамтеш Шарма.

Він також повідомив, що меморіальний парк створювався з використанням японської "техніки Міявака", за допомогою якої можна посадити близько 3500-4000 саджанців, а вже через 15-18 місяців повинні з'явитися дерева.

За словами президента комітету Аруна Чоудхарі, парк буде постійно розвиватися і підтримуватися владою. Посадка дерев проводилася з 5 по 7 липня, в ній взяли участь як керівництво крематорію і місцева влада, так і родичі загиблих.

Раніше APnews також повідомляв, мусонні дощі в Індії вимили понад 600 неглибоких могил вздовж річки Ганг, де місцеві жителі штату Уттар-Прадеш ховали загиблих від COVID-19. Влада і рибалки виловлюють і спалюють трупи прямо на березі.

Новини партнерів

"Прийшла в гості": під Києвом 28-річну дівчину зв'язав, побив і зґвалтував її знайомий – фото
Чутки про завершення будівництва "Північного потоку-2" є безпідставними, - Шмигаль

Найпопулярніше за тиждень