В Індії на берегах річки Ганг продовжують знаходити сотні мерців

В Індії на берегах річки Ганг продовжують знаходити сотні мерців
Читать на русском

Місцеві жителі побоюються, що загиблі хворіли на коронавірус.

В Індії в річці Ганг місцеві жителі продовжують виявляти сотні трупів. Причому люди побоюються, що загиблі хворіли коронавірусів. Про це APnews повідомляє з посиланням на BBC.

Тіла виявили жителі штату Уттар-Прадеш - саме там сотні трупів винесло на берег. Також місцеві жителі побоюються, що мерці були жертвами COVID-19. Перші тіла вимило на берег в селі Чауса в Біхарі. Тоді виявили 71 труп.

За версією влади, частина останків могла потрапити в Ганг після кремації. Втім, навіть офіційні особи допускають, що тіла могли просто скинути в річку. Після цього жахливі знахідки стали знаходити і в сусідніх з Чаус населених пунктах.

Відзначається, що для індусів традицією є спалення своїх мерців, але вистачає і винятків із правила. Так, в деяких громадах практикують так званий jal-pravah. Так називають поховання в річці тел дітей, незаміжніх дівчат або загиблих від інфекційних захворювань або укусів змій.

Також кремацію не можуть собі дозволити і бідні люди - тому вони загортають тіло в білий муслін і кидають у воду. Власне, саме тому трупи, які плавають в Гангу зазвичай не викликають подиву. Але рідкістю є те, що так багато мерців виявили за короткий проміжок часу на багатьох ділянках берега.

Так, 62 трупа витягували з річки в сусідньому районі балів. У Каннаудж, Канпурі, Уннао і Праяградже русло річки всіяне неглибокими могилами. У Махадеві Гхат також виявили не менше 50 тел.

Раніше APnews повідомляв, що в Індії на берег річки вимило 45 Covid-пацієнтів з сусіднього штату. Тіла загиблих гнили в річці тиждень.

Новини партнерів

СБУ затримала на хабарі прикордонника, який допомагав нелегально ввозити в Україну "євробляхи" – відео
"На фронті таким лайн*м не годували": у Житомирі військовий знайшов у ковбасі щурячі лапи - фото

Найпопулярніше за тиждень