В Європі повністю відмовляться від вантажівок з ДВЗ вже через 20 років

В Європі повністю відмовляться від вантажівок з ДВЗ вже через 20 років
Читать на русском

Раніше в планах був такий же відмова, але на десять років пізніше.

Асоціація європейських виробників автомобілів прийняла рішення повністю відмовитися від виробництва вантажних автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. Про це APnews повідомляє з посиланням на The Financial Times.

У цю асоціацію входять сім компаній (Daimler, Scania, Man, Volvo, Daf, Iveco і Ford). Вони домовилися, що з 2040-го року повністю відмовляться від виробництва вантажівок з бензиновими або дизельними двигунами.

Спочатку передбачалося, що такий перехід відбудеться на 10 років пізніше. Але для того, щоб прискорити процес, компанії попросили влади Європи підняти податки на викопне паливо. На думку ACEA такий захід підштовхне більша кількість виробників відмовитися від розробки нових ДВС.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що окремі країни також активно будують плани щодо відмови від автомобілів з бензиновими або дизельними двигунами. Наприклад, у Великій Британії хочуть відмовитися від продажу таких автомобілів вже до 2030-го року. Приблизно на цей же термін націлився і уряд Японії; а до 2050-х років викиди вуглекислого газу в країні хочуть знизити до нуля.

Новини партнерів

Глава МОЗ розповів, коли в Україну прибуде перша партія вакцини від COVID-19
Вірменія і Азербайджан почали обмін полоненими

Найпопулярніше за тиждень