В Європарламенті стався масштабний витік даних: у мережу потрапили дані 1,2 тисячі співробітників

В Європарламенті стався масштабний витік даних: у мережу потрапили дані 1,2 тисячі співробітників
Читать на русском

У відкритому доступі опинились 1,2 тисячі облікових записів обраних посадових осіб і співробітників ЄП

У Європарламенті стався масштабний витік даних - у відкритий доступ потрапили дані 1,2 тисячі співробітників і членів Європарламенту. Про це повідомив віце-президент ЄП з питань політики в області ІТ Марсель Колайя для видання Politico.

За словами віце-президента, у відкритому доступі опинились 1,2 тисячі облікових записів обраних посадових осіб і співробітників, а також 15 тисяч облікових записів інших фахівців у справах Євросоюзу. Стала відомою, в тому числі, конфіденційна інформація і зашифровані паролі.

Колайя не став називати політичні об’єднання, яких торкнувся витік інформації, але Politico зазначає, що мова йде про Європейську народну партію (EPP) - найбільшу політичну фракцію в Європарламенті.

Європейська народна партія підтвердила витік інформації. Зокрема представник EPP Педро Лопес де Пабло повідомив про витік адресів електронної пошти і паролів, але назвав їх застарілими.

"Дані використовувалися передплатниками сайту в 2018 році на старому сайті EPP, а в 2019 році партія запустила новий сайт, сервери і актуальна база даних на якому не постраждали. Навіть якщо люди, які підписалися на наш сайт в 2018 році, використовували той самий пароль, що і в їх електронній пошті в той час, зараз їм нічого не загрожує, тому що в парламенті система вимагає повністю міняти свій пароль кожні три місяці”, - заявив він.

У Politico повідомляють, що першими витік виявили в індійській компанії Shadowmap, що надає послуги в сфері кібербезпеки. Її засновник Яш Кадак сказав виданню, що він виявив файли з конфіденційною інформацією через інтернет-портал, який є частиною домену сайту Європарламенту і використовується його посадовими особами.

"Файли містили інформацію про тисячі людей та їхні зв’язки з політичними партіями та установами, в тому числі з Європолом, агентством ЄС з безпеки зовнішніх кордонів Frontex та іншими," - повідомив він.

Як повідомляв APnews раніше, поліція не виявила витік даних і кібератак на українську систему "Дія".

Новини партнерів

Кількість хворих на COVID-19 в Україні перевищила 18 тисяч
Пісенний конкурс "Євробачення" у 2021 році відбудеться у Роттердамі

Найпопулярніше за тиждень