В Австрії лікарка, яка ампутувала дідусеві не ту ногу, відбулася штрафом: і пацієнт, і його дружина померли

В Австрії лікарка, яка ампутувала дідусеві не ту ногу, відбулася штрафом: і пацієнт, і його дружина померли
Читать на русском

У травні 2021 року в ході операції літньому чоловікові помилково відрізали праву ногу.

В Австрії хірург переплутала у пацієнта здорову ногу із хворою і ампутувала 82-річному чоловікові не ту кінцівку. За таку фатальну помилку суд оштрафував жінку на 2,7 тисячі євро.

Про це APnews повідомляє з посиланням на The Guardian.

Хворий пацієнт страждав від великої кількості захворювань, одне з яких вимагало ампутації лівої ноги.

Так, у травні 2021 року в ході операції літньому чоловікові помилково відрізали праву ногу, помітивши це лише через два дні під час перев'язки.

У клініці непоправний інцидент пояснили тим, що перед операцією пацієнту неправильно позначили ногу, яку необхідно відрізати.

"Ми глибоко шоковані тим, що, незважаючи на стандарти якості, 82-річному чоловікові… ампутували неправильну ногу. На жаль, помилка, коли праву ногу видалили замість лівої, сталася в результаті низки прикрих обставин", – зазначили тоді у лікарні.

Постраждалому дідусю тоді призначили психологічну допомогу та повторну операцію, вже на лівій нозі. Головний лікар публічно вибачався перед 82-річним пацієнтом. Однак, невдовзі чоловік помер.

В результаті вдова померлого подала до суду на хірургиню, яка відрізала її чоловіку не ту ногу. Винуватиця пояснила свою помилку "людським фактором".

Суд Австрії ухвалив рішення про накладання штрафу на хірурга у розмірі 2700 євро. Крім того, лікарка повинна була сплатити ще 5 000 євро вдові постраждалого пацієнта, однак літня жінка померла, не дочекавшись рішення суду.

Станом на зараз хірург перевелася до іншої клініки і навіть може оскаржити рішення суду.

Нагадаємо, у травні APnews повідомляв про вказаний інцидент. Тоді, за версією лікарів, "дурний інцидент" міг статися через помилку самого пацієнта, у якого обмежена артикуляція.

Новини партнерів

У ЗСУ запевнили, що Ярош не є радником головнокомандувача Залужного
Україна почала вакцинувати кримчан від COVID-19 на КПВВ

Найпопулярніше за тиждень