Уряд вирішив, що воювати з Росією будуть громадяни, а не лише військові

Уряд вирішив, що воювати з Росією будуть громадяни, а не лише військові
Читать на русском

У Кабміні ухвалили нову стратегію безпеки, яка передбачає залучення не лише Збройних Сил України, а й громадянського суспільства.

На сьогоднішньому засіданні Кабмін підтримав проект нової стратегії воєнної безпеки України. Нова стратегія передбачає залучення до оборони не лише Збройних Сил України, а й усіх складових сектору безпеки і оборони та громадянського суспільства.

Про це APnews пише з посиланням на рішення уряду.

Мова йдеться про стратегію воєнної безпеки, в якій тепер враховані "ризики воєнної загрози з боку Росії та дисбаланс воєнних потенціалів України та Російської Федерації".

Цю стратегію розробили у Міністерстві оборони України на основі Стратегії національної безпеки України, затвердженої нещодавно Президентом Володимиром Зеленським. Згідно з документом, як повідомляється, для оборони нашої країни будуть застосуватись "всі форми і способи збройної боротьби з агресором".

"Всеохоплююча оборона України передбачає застосування усіх форм і способів збройної боротьби з агресором. У тому числі асиметричних та інших дій для оборони держави при дотриманні принципів і норм міжнародного права", - йдеться у повідомленні.

У разі схвального рішення РНБО, стратегію воєнної безпеки буде введено в дію Указом Президента України.

Раніше, як повідомляв APnews, Зеленський заявив, що якщо Росія знову нападе, мобілізують навіть жінок.

Новини партнерів

Вчені заявили, що поствакцинний імунітет до COVID-19 поступається ефективністю природному
В останні години каденції Трамп встиг помилувати ще одну людину

Найпопулярніше за тиждень