Укрзалізниця планує замінити вокзали у містах на торгові центри "як в Європі"

Укрзалізниця планує замінити вокзали у містах на торгові центри "як в Європі"
Читать на русском

Планують зробити вокзали за європейським зразком, коли 60% відвідувачів вокзалів не є пасажирами, а приходять туди, як в торговий центр

В Укрзалізниці озвучили масштабні плани по оновленню вокзалів у містах України. Зокрема, планується перетворити їх на торгові центри.

Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу перевізника.

В Укрзалізниці передбачають, що концесія залізничних вокзалів дозволить перетворити їх на великі торгові центри, і це вже не будуть просто зали для очікування поїздів.

“Для пасажирів і для Укрзалізниці на вокзалі потрібна колія, зала очікування і два офіси для продажу квитків. Все інше буде торговим центром. Ми хочемо зробити вокзали за європейським зразком, коли до 60% відвідувачів вокзалів не є пасажирами, а приходять туди, як у торговий центр», – розповів голова правління АТ «Укрзалізниця» Володимир Жмак.

Наразі мова йде про 7 вокзалів. Можливо, до першочергового списку включать ще й Львів.

Крім того, планується також запустити поїзди, швидкість яких сягатиме до 300 – 350 км/год. У перевізника є великий амбітний проект швидкісного руху поїздів до 300-350 км/год у сполученнях Київ – Львів, Київ – Харків, Київ – Одеса. Наразі він обговорюється і є зацікавлені учасники. Проте Жмак зауважив, що такі плани можливо реалізувати лише за умови залучення значних фінансових інвестицій.

Раніше APnews писав, що голова "Укрзалізниці" поскаржився на зарплату у 625000 гривень.

Новини партнерів

Шведська компанія Cyxone хоче перевірити свою вакцину на українцях, госпіталізованих з COVID-19
У Росії прихильники Навального вийшли на протест через його арешт, є перші затримані

Найпопулярніше за тиждень