"Укртрансгаз" звернувся до РНБО через арешт рахунків

"Укртрансгаз" звернувся до РНБО через арешт рахунків
Читать на русском

В компанії вказали, що арешт рахунків та майна ставить під загрозу "забезпечення надійного функціонування підземних газосховищ в розпал опалювального сезону"

Державне підприємство "Укртрансгаз" звернулось з приводу арештів усіх рахунків та активів компанії за рішенням суду до Ради національної безпеки та оборони України. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Після виділення діяльності з транспортування газу в юридично відокремлену компанію ТОВ "Оператор ГТС України", робота "Укртрансгазу" серйозно ускладнилася через активізацію неправомірних дій третіх осіб щодо протиправного заволодіння майном "Укртрансгазу". Наразі найбільш масштабною є вимога 2 336 млн грн на користь ТОВ "Фінансова компанія "Фін - Інвест". "Укртрансгаз" розцінює судове рішення, за яким відкрито виконавче провадження, як неправомірне, а дії позивача - такими, що можуть мати ознаки шахрайства. Проте арешт приватним виконавцем рахунків підприємства вже призвів до втрати 50,3 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в компанії вказали, що арешт рахунків та майна ставить під загрозу "забезпечення надійного функціонування підземних газосховищ в розпал опалювального сезону".

"Неправомірні дії з блокування діяльності підприємства, яке включено до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, ставлять під загрозу енергетичну безпеку України та можуть призвести до непередбачуваних техногенних наслідків", - додали в "Укртрансгазі".

Новини партнерів

В Україні посилять відповідальність за жорстоке поводження з тваринами: подробиці
В Україні тарифи на воду підвищили на 15-20%

Найпопулярніше за тиждень