Укрпошта випустить марки до 23 лютого: в ЗСУ висловили жорсткий протест

Укрпошта випустить марки до 23 лютого: в ЗСУ висловили жорсткий протест
Читать на русском

23 лютого - це день російської армії, а не української, заявили в Генштабі ЗСУ.

Генеральний штаб України розкритикував Укрпошту за намір випустити марки, присвячені ЗСУ, до 23 лютого. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу установи.

«Збройні Сили України висловлюють рішучий протест проти обрання Укрпоштою дати 23 лютого для презентації і першого погашення поштових марок під назвою "Збройні Сили України. Сухопутні війська". 23 лютого держава-агресор РФ, веде війну проти України, відзначає День захисника Вітчизни і день військової слави Росії. Тому ця дата є неприпустимою для просування Збройних Сил України та їх найбільш чисельного виду - Сухопутних військ», - заявили в ЗСУ.

У Генштабі ЗС також підкреслили, що дата презентації цього випуску марок не була узгоджена з керівництвом Збройних Сил України.

«Звертаємося з вимогою до Укрпошти відстрочити її. Пропонується перше погашення поштових марок зазначеної серії приурочити до Дня українського добровольця - 14 березня», - додали в ЗСУ.

Прес-служба Укрпошти поки ніяк не відреагувала на заяву Генерального штабу української армії.

Укрпошта випустить марки до 23 лютого: в ЗСУ висловили жорсткий протест

Раніше APnews повідомляв, львівська облрада закликала Раду героїзувати дивізію СС «Галичина».

Новини партнерів

В Івано-Франківську масово евакуюють людей з вузів та аеропорту через повідомлення про мінування
"Та в***лась мені ця українська мова!": 15-річна TikTok-блогер з Києва потрапила в мовний скандал, її внесли в "Миротворець"

Найпопулярніше за тиждень