Укразалізниця закупила новорічні подарунки на 35 млн грн: аудитори виявили переплату у 10,5 млн

Укразалізниця закупила новорічні подарунки на 35 млн грн: аудитори виявили переплату у 10,5 млн
Читать на русском

Переплата на закупівлі подарунків може складати 30%, заявили в Держаудитслужбі.

Держаудитслужба виявила порушення законодавства в ході моніторингу закупівлі новорічних подарунків "Укрзалізницею" на 35 млн гривень. Тепер вона вимагає притягнути до відповідальності винних осіб.

Про це APnews повідомляє з посиланням на відповідний висновок Служби, опублікований 14 грудня в системі Prozorro.

"З огляду на встановлене порушення законодавства у сфері закупівель та з огляду на відсутність механізму їх усунення… Держаудитслужба зобов’язує здійснити заходи направлені на недопущення встановлених порушень у подальшому, зокрема шляхом притягнення до відповідальності осіб, якими допущено порушення», – йдеться у висновку.

Повідомляється, що три аукціони на постачання новорічних подарунків для залізничників були проведені 22 листопада 2021 року філією «Центр сервісного забезпечення» ПАТ «Українська залізниця».

В результаті переможцями стали три фірми:

  • ТОВ «Світ трейдер»,
  • ТОВ «Лідер-трейдинг»,
  • ТОВ «ДП Транс техно постач».

Держаудитслужба розпочала перевірку процедури даних закупівель за три дні до аукціону.

Відповідно до документу аудиторів, Укрзалізниця уклала тендерну документацію не у відповідності до вимог закону, а також не надала запитувану інформацію, у тому числі щодо формування очікуваної ціни подарунків та необхідності здійснення такої закупівлі.

В результаті, за оцінками голови Промислово-підприємницької спілки Володимира Каспрука, переплата на закупівлі подарунків може складати 30% (10, 5 мільйонів гривень).

Нагадаємо, APnews повідомляв, що Укрзалізниця закупила новорічні подарунки на понад 35 млн грн. Було проведено три ідентичні тендери, кожен з яких по 12,5 млн грн.

Новини партнерів

В Італії шахрай 13 років прикидався сліпим заради 171000 євро пенсії
В Одесі на 17-річного студента під час занять впала стеля, його забрала "швидка"

Найпопулярніше за тиждень