Україну з початку року відвідали майже півтора мільйони іноземних туристів

Україну з початку року відвідали майже півтора мільйони іноземних туристів
Читать на русском

У порівнянні з минулим роком в Україну стали частіше літати з Саудівської Аравії.

З початку 2 021-го року Україну відвідали майже півтора мільйона іноземних туристів. Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу Державного агентства розвитку туризму.

За їхніми оцінками, з січня по червень цього року нашу країну відвідали 1,42 мільйона іноземних туристів. Для порівняння - це на 9% більше в порівнянні з другою половиною 2020 го року, але не йде ні в яке порівняння з непандемійними показниками. Так, в першій половині минулого року Україну відвідали майже 2,1 мільйона осіб. А вже в першій половині 2019 го року Україну відвідало на 75% більше туристів, ніж в цьому році.

Також в Державному агентстві розвитку туризму розповіли, з яких саме країн в Україну найчастіше прилітають туристи. Так, в порівнянні з 2020-м роком в 40 разів зросла чисельність громадян Саудівської Аравії (14 тисяч осіб проти всього 350-ти). Майже на 70% зросла кількість туристів з США - в 2021-му році Україну відвідали 34 тисячі американців.

Водночас традиційними ринками для України залишаються Молдова (368 тисяч туристів), Росія (198 тисяч осіб), Румунія (109 тисяч), Білорусь (96 тисяч) і Туреччина (93 тисяч). Взагалі ж більшість іноземців, які відвідали нашу країну - європейці (70% від загальної кількості). 24% туристів - це представники країн Азійського регіону, 2,8% з Північної Америки і лише 1,7% - громадяни Африканського континенту.

Україну з початку року відвідали майже півтора мільйони іноземних туристів

Раніше APnews повідомляв, що в Одесі на голову іноземцю обрушився шматок фасаду будівлі. В результаті туристу розсікли голову.

Новини партнерів

У Києві начальника ЖКГ підозрюють у розкраданні 1300000 гривень на ремонті доріг
Захід «захоплений» тим, як Україна евакуює своїх громадян з Афганістану, - Кулеба

Найпопулярніше за тиждень