Україну вперше запросили на Конференцію НАТО, де будуть питання тільки для країн-членів

Україну вперше запросили на Конференцію НАТО, де будуть питання тільки для країн-членів
Читать на русском

Це буде Конференція національних директорів озброєнь НАТО

Україну вперше запросили до розширеного формату Конференції національних директорів озброєнь у штаб-квартирі НАТО. Вона відбудеться 26 жовтня, у Брюсселі.

Про це APnews пише з посиланням на заяву заступника голови Міноборони Олександра Носова, який, власне, і поїде на засідання.

За його словами, Україна раніше залучалась до участі у засіданнях Конференції, але вперше за понад півстоліття діяльності Комітету представник України запрошений до участі у питаннях, які раніше були прерогативою виключно країн-членів НАТО.

Зокрема, інновації в оборонно-технічній сфері, трансформації у взаємодії з наукою та оборонно-промисловим комплексом та досягнення оптимального співвідношення воєнних потреб і бюджетних можливостей.

У Брюсселі також заплановані двосторонні зустрічі заступника Міністра оборони України Олександра Носова з Національними директорами з озброєння держав-членів НАТО.

Раніше APnews писав, що в Москві різко оцінили наслідки можливого вступу України в НАТО. За словами прес-секретаря російського президента Володимира Путіна Дмитра Пєскова, це стало б "найгіршим сценарієм" і змусить Росію "вжити заходів для власної безпеки"

Читайте також:

Новини партнерів

Бустерна доза потрібна не всім: Голубовська розповіла, кому слід вколоти третю дозу COVID-вакцини
В Україні від COVID-19 помирають в три рази менше людей, ніж в Європі – Ляшко

Найпопулярніше за тиждень