Українця Ньябалі дискваліфікували в 1/8 фіналу Олімпіади-2020 з дзюдо за заборонений прийом

Українця Ньябалі дискваліфікували в 1/8 фіналу Олімпіади-2020 з дзюдо за заборонений прийом
Читать на русском

До цього наш спортсмен переміг представника Домініканської Республіки.

Дзюдоїст Кеджау Ньябалі вилетів з олімпійського турніру з дзюдо через забороненого прийому проти суперника. Представник України в поєдинку 1/8 фіналу проти Довлата Бобонова з Узбекистану провів больовий захват.

Про це повідомляє APnews.

В рамках Олімпіади в Токіо Ньябалі встиг провести один повний поєдинок - в 1/16 фіналу він переміг представника Домініканської Республіки Роберта Флорентіно. Однак під час поєдинку проти віце-чемпіона світу Довлата Бобонова українець провів больовий захват, за що і отримав дискваліфікацію.

Сам Ньябалі не вважає, що його порушення було серйозним (хансоку), а значить він не заслужив дискваліфікацію.

"На хансоку я ніколи б не пішов, і не дозволив би собі такого порушення. Запевняю вас, я свідомо давав йому місце для маневру, я давав йому вивести руку, лікоть. Я не працював по лікті і нижче. Ви ж все бачили", - заявив Кеджау Ньябалі.

Також наш дзюдоїст заявив, що його суперник симулював і своїм криком чинив тиск на суддів. "Я стільки часу готувався до цієї Олімпіади. Я віддав стільки сил. Ми так добре працювали і добре підготувалися. Мені зараз дуже погано. Просто боляче", - підбив підсумок спортсмен.

Відзначимо, що для Ньябалі Ігри в Токіо - це друга Олімпіада. З 2016-му році в Ріо наш спортсмен вибув зі змагання вже на стадії 1/16 фіналу.

Раніше APnews повідомляв, що тенісистка Еліна Світоліна вперше в історії України вийшла у півфінал Олімпіади. Раніше найвищим досягненням українців була 1/4 фіналу - це досягнення підкорилося також Еліні, але на Олімпіаді 2016 в Ріо.

Новини партнерів

Зростання тарифів на світло розглянуть на засіданні РНБО, - Зеленський
Зеленський розкритикував київську владу за погану організацію хресного ходу: повинні були йти всі в масках

Найпопулярніше за тиждень