Українців закликають утриматись від поїздок до Азербайджану та Вірменії

Українців закликають утриматись від поїздок до Азербайджану та Вірменії
Читать на русском

У АР з 00:00 28 вересня введено військовий стан, діє ряд вимог і заборон

У зв’язку із загостренням безпекової ситуації на лінії зіткнення між Азербайджаном та Вірменією, українців просять утриматись від поїздок до регіонів, що знаходяться у безпосередній близькості до зони бойових дій.

Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу посольства України в Азербайданській Республіці.

Громадянам України, які перебувають на території Азербайджанської Республіки, а також тим, хто планує здійснити візит до Азербайджану, рекомендується уважно відслідковувати безпекову ситуацію на території АР з метою уникнення небезпечних випадків.

Посольство закликало громадян України уникати будь-яких публічних заходів, які не санкціоновано офіційною владою АР.

На період дії воєнного стану, зокрема введеного з 00:00 28 вересня (м. Баку, Гянджа, Сумгаїт, Євлах, Мінгячевір, Нафталан, Абшеронському, Джебраїльському, Фізулінському, Агджабедінському, Бейлаганському, Агдамському, Бардінському, Тертерському, Геранбойському, Гейгельскому, Дашкесанському, Гедабейському, Товузському, Шамкірському, Газахському та Агстафінському районах), рекомендовано дотримуватися обмежень, передбачених законодавством Азербайджану під час дії комендантської години з 21:00 до 06:00. А саме:

  • заборонено перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціальних дозволів та документів, що засвідчують особу;
  • встановлено спеціальний режим в'їзду-виїзду та діють обмежувальні заходи щодо використання транспортних засобів.

У разі необхідності, для визначеної категорії громадян, спеціальний дозвіл можна отримати за допомогою порталу icazələr icazə-e.gov.az.

Посольство продовжує відслідковувати безпекову ситуацію на території Азербайджану, яка буде оновлюватися на офіційному сайті Посольства України в Азербайджані на регулярній основі.

У випадку виникнення екстрених випадків, пов'язаних із загрозою життю та здоров'ю громадян України, які перебувають на території АР, прохання невідкладно телефонувати на телелефон гарячої лінії Посольства: +994502557518 (мобільний) або телефон чергового +994124494095 (стаціонарний). Крім того, можна надіслати повідомлення на електронну адресу Посольства emb_az@mfa.gov.ua.

Раніше українцям було рекомендовано утриматися від відвідування Вірменії у зв'язку з загостренням безпекової ситуації на лінії зіткнення.

Читайте також:
Будуть погроми. Політолог пояснив, чим небезпечне загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном для України

Новини партнерів

У Херсонській області масштабна негода повалила дерева, пошкодила лінії електропередач та дахи будинків
Справа Шеремета: прокурор розповів, з чого складалася бомба і хто її підірвав

Найпопулярніше за тиждень