Українців, які перенесли операцію на серці в Білорусі, повернуть додому літаком "Червоного хреста" - Радуцький

Українців, які перенесли операцію на серці в Білорусі, повернуть додому літаком "Червоного хреста" - Радуцький
Ексклюзив
Читать на русском

Також Радуцький оцінив можливість евакуації українців реанімобілями.

Українців, які перебували на лікуванні в Білорусі, не залишать в біді і вивезуть додому. Для цього можуть залучити і "Червоний хрест". Про це в ексклюзивному коментарі для APnews повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

За його словами, зараз проблемою евакуації 10 пацієнтів, які знаходяться в Білорусі, займаються відразу два міністри - глави МЗС і МОЗ. Але в будь-якому випадку українців ніхто не залишить в біді, підкреслив Радуцький.

"Дійсно, через закриття авіасполучення з Білоруссю, є проблема з нашими громадянами, які перебувають на лікуванні там. Нею займаються сьогодні два міністри - міністр закордонних справ і міністр охорони здоров'я. І я впевнений, що ця проблема буде вирішена. Аж до того, що спецрейс "Червоного хреста" їх вивезе. Ніхто громадян України в біді не залишить", - підкреслив він.

При цьому додав, що людей можуть вивозити і на реанімобілях.

"Реанімобілями колись клініка "Борис" вивозила навіть в Мілан. Мінськ трохи ближче. Реанімобіль - це машина, в якій є все, що необхідно для підтримки життєдіяльності людини. Навіть якщо ця людина дихає на керованому диханні. До того ж, сьогоднішні реанімобілі в Україні - це клас С. А це машини, які призначені для перевезення тяжкохворих людей. На моїй практиці є випадки перевезення на 3 тисячі кілометрів", - розповів Радуцький.

І додав, що все залежатиме від стану хворого. До того ж, є можливість організувати спецрейси.

"Ми спецрейсами привозили людей з Китаю, з Ухані. Практику Україна має з порятунку своїх громадян - ми своїх не кидаємо", - додав чиновник.

Як писав APnews, Радуцький порадив українцям подумати щодо вакцинації препаратом "Супутник V", який не визнаний ВООЗ та Єврокомісією.

Новини партнерів

Нормандський формат не зможе одразу закінчити війну на Донбасі, - Подоляк
У Канаді знайшли останки 215 дітей на території колишнього інтернату, серед загиблих 3-річні малюки

Найпопулярніше за тиждень