Українців евакуюють з Уханя через коронавірус: що відомо

Вірус з Китаю
Читать на русском

Наразі відомо про 51 особу, які погодилася на евакуацію.

Уряд має намір евакуювати з китайського міста Ухань, де зафіксований спалах коронавірусу нового типу, громадян України. Про це повідомив в. о. генерального директора Центру громадського здоров'я України Ігор Кузин під час брифінгу в понеділок, 10 лютого.

За його словами, евакуйованих українців можуть розмістити в закладах санаторно-курортного типу або на одній з локацій Міністерства оборони.

"Це не установи охорони здоров'я, це заклади санаторно-курортного типу. Після того, як буде вивчена можливість переобладнання цих закладів на тимчасову обсерваторію, буде визначена фінальна локація... Також є пропозиції з боку Міністерства оборони, вони також розглядаються. Це така можлива третя локація", - пояснив Кузин.

Крім того, він зазначив, що попередньо евакуацію буде здійснюватися літаком компанії SkyUp.

"За найоптимістичнішими даними рейс відбудеться завтра, і зараз погоджуються деталі. На жаль, поки немає інформації про місце евакуації, технічне керівництво по цьому процесу ще знаходиться в процесі погодження", - додав Кузин.

Також він вказав, що у поверненні в Україну можуть відмовити, якщо особа відмовляється від проведення протиепідемічних або профілактичних заходів.

"Поки 51 особа, в тому числі одна дитина, підписали, кількість може змінюватися", - додав Кузин.

Слід зазначити, що Європейський союз вже евакуював з Уханя 558 осіб, серед яких 447 громадян ЄС - Австрії, Бельгії, Данії, Франції, Німеччини, Греції, Ірландії, Італії, Люксембурга, Нідерландів, Румунії та Швеції.

Як повідомляв APnews раніше, посольство України в Китаї оголосило евакуацію українців з епіцентру поширення коронавірусу - провінції Хубей.

Новини партнерів

В Україні зросли ціни на продукти харчування
Екс-прокурору Криму повідомили підозру: подробиці

Найпопулярніше за тиждень