Українців безкоштовно тестуватимуть на COVID-19 на кордоні з ОРДЛО

Українців безкоштовно тестуватимуть на COVID-19 на кордоні з ОРДЛО
Читать на русском

Дослідження проводитимуть безпосередньо в медичних пунктах сервісних центрів.

На КПВВ Донецької та Луганської областей українців будуть безкоштовно тестувати на коронавірус. Про це заявила заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Інна Голованчук в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», передає APnews.

За словами Голованчук, проводити тестування будуть у медпунктах сервісних центрів. Така можливість має з'явитися до кінця цього року

«Буде проводитися тестування на в'їзді (на підконтрольну територію - ред.), якщо будуть продовжуватися карантинні обмеження. Поки не скажу, це буде для всіх або тільки для тих, хто буде мати відповідні симптоми, але це точно буде», - розповіла вона.

Наразі один сервісний центр уже працює у Щасті Луганської області. У грудні аналогічний центр відкриють на КПВВ у Новотроїцькому Донецької області й модернізують на Чонгарі Херсонській області біля адмінкордону з Кримом.

Посадовиця обіцяє, що у наступному році багатофункціональні сервісні центри з'являться на всіх КПВВ.

Варто зазначити, що станом на сьогодні українці, які заїжджають з окупованої території, роблять тести за власні кошти й чекають, коли прийдуть результати.

«Такий підхід не зовсім гуманний до наших же громадянам, враховуючи, що все це - територія України», - підкреслила Голованчук.

Як повідомляв APnews раніше, Ляшко пояснив, що є підставою для тесту на COVID-19.

Новини партнерів

У Новій Зеландії сотня дельфінів викинулася на берег
Вперше за 20 років: Луческу повторив сумне досягнення Лобановського

Найпопулярніше за тиждень