Українці, які застрягли в Афганістані, записали відеозвернення до Зеленського з проханням про евакуацію

Українці, які застрягли в Афганістані, записали відеозвернення до Зеленського з проханням про евакуацію
Читать на русском

Всі ці люди не змогли потрапити на евакуаційні рейси через попередження про можливість терактів.

В Афганістані все ще знаходяться громадяни України, які хочуть покинути країну, захоплену "Талібаном". Вони звернулися до українського президента Володимира Зеленського з проханням про евакуацію.

Про це APnews повідомляє з посиланням на відеозвернення українців, яке опубліковано на Youtube-каналі "Заборона"

Люди на відеоролику представляються громадянами України, які не змогли потрапити на евакуаційний літак раніше. Деякі з них українці афганського походження. В руках більшість тримають українські паспорти.

"Тут навколо мене всі громадяни України, у них всі паспорти. Ми знаходимося в Кабулі в дуже небезпечній ситуації", - сказав чоловік, який представився Сафі Замаром.

За його словами, поряд з ним знаходяться близько 30 українців. Охочих полетіти з Афганістану, за його підрахунками близько 60. У багатьох є родини, дружини та діти. Але не всі змогли дістатися до місця, щоб записати ролик, оскільки ситуація в Кабулі вкрай небезпечна і напружена.

Він розповів, що всі ці люди не змогли потрапити на евакуаційні рейси через попередження про можливість терактів. Таліби кілька разів зупиняли та обшукували їх. Їм дали 50 хвилин, за які неможливо було потрапити до аеропорту. Тому вони звернулися до Зеленського з проханням допомогти їм покинути Афганістан.

Раніше APnews повідомляв, близько 200 українців станом на 31 серпня звернулися до МЗС України з проханням евакуювати їх з Афганістану.

У свою чергу в МЗС України розповіли, як будуть евакуювати людей з Афганістану після виведення військ США.

Новини партнерів

Байден відвідає Україну - Кулеба заявив, що Київ працює над візитом
Зеленський назвав ситуацію з Північним потоком-2 "болючим питанням", але пообіцяв ще поборотися

Найпопулярніше за тиждень