Українських учасників Олімпіади і Паралімпіади почали прищеплювати китайською вакциною CoronaVac

Українських учасників Олімпіади і Паралімпіади почали прищеплювати китайською вакциною CoronaVac
Читать на русском

Мінспорту отримало 1 500 доз вакцини.

Українські спортсмени, які візьмуть участь в Олімпійських та Паралімпійських іграх отримають щеплення від коронавіруса. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта на його сторінці в Facebook.

За його словами, наші спортсмени отримають щеплення китайської вакциною CoronaVac - всього Мінспорту дісталося 1 500 доз цієї вакцини. Першими щеплення дісталися представники Федерації стрільби України.

"Починаємо вакцинацію наших спортсменів - учасників Олімпійських та Паралімпійських Ігор. Вони отримали щеплення китайської вакциною CoronaVac, яка нещодавно прибула в Україну і отримала всі лабораторні підтвердження", - заявив Гутцайт.

Міністр зазначив, що вакцинація спортсменів-учасників Олімпіади або Паралімпіади необов'язкова - про це йдеться в директивних документах Міжнародного олімпійського комітету. Також представники МОК в ході консультацій з національними олімпійськими комітетами країн-учасниць підкреслили, що вакцинація не буде обов'язковою для участі в Іграх.

Відзначимо, що через пандемію коронавіруса вже стало відомо, що Олімпійські ігри в Токіо пройдуть без іноземних глядачів. Однак зовсім недавно стало відомо, що влада Японії заявили, що Олімпіаду можуть скасувати у разі зростання числа заражених COVID-19 в країні.

Новини партнерів

В Україні з'явиться електронна акцизна марка
В Одесі знову осквернили пам'ятник героям АТО, - фото

Найпопулярніше за тиждень