Українських педагогів не вакцинуватимуть від COVID-19 примусово, – Шкарлет

Українських педагогів не вакцинуватимуть від COVID-19 примусово, – Шкарлет
Читать на русском

Шкарлет зазначив, якщо в навчальному закладі не будуть вакциновані 80% педагогічних працівників, то навчальний процес буде проходити в дистанційному або змішаному режимі.

В Україні не вводитимуть примусову вакцинацію від коронавірусної інфекції для педагогічних працівників. Якщо в навчальному закладі будуть вакциновані менш як 80% співробітників, то навчальний процес буде проходити в дистанційному або змішаному режимі.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

За його словами, в країні зробили щеплення від COVID-19 35% вчителів від загальної кількості. Однак, якщо дивитися за областями, то в лідерах Київська, Житомирська та Львівська. А в деяких регіонах вкрай малий відсоток вакцинованих педагогів. Свіжу статистику МОН отримає 15 серпня.

Шкарлет додав, якщо регіон залишатиметься в "зеленій" зоні, школи працюватимуть у звичайному режимі, але при установленні "жовтого", "помаранчевого" або "червоного" рівня очний формат навчання можливий лише за умови вакцинації 80% педагогічних працівників.

"У нас приблизно 1080000 педагогів, при цьому щепилися до 35%, але від області до області відрізняється. Наприклад, Київська область — це 90%, Житомирська, Львівська області — понад 55-60%, але ці цифри на 15 число кожного місяця. Тобто на 15 серпня ми ще зріз не робили, це на 15 липня. Але при цьому Волинська область — менш як 10%. Ніхто не буде примушувати вакцинуватися. Якщо немає 80%, освітній процес в дистанційному, змішаному режимі, але відбувається в будь-якому випадку", — повідомив Шкарлет.

Раніше APnews повідомляв, міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко заявив, що українські школярі повернуться за парти 1 вересня.

Новини партнерів

90000 грн "на відпустки" та премії більші за зарплату: скільки заробляють держсекретарі міністерств
СБУ розкрила мережу терористів "ЛНР", які готували теракти на території України

Найпопулярніше за тиждень