Український чемпіон Європи з боротьби Євген Новіков змінив спортивне громадянство

Український чемпіон Європи з боротьби Євген Новіков змінив спортивне громадянство
Читать на русском

Спортсмен виступає у тій же ваговій категорії, що й Жан Беленюк.

Український борець Семен Новіков прийняв рішення змінити спортивне громадянство та виступати за чужу збірну. Про це повідомляє APnews з посиланням на XSPORT.

Журналісти з посиланням на власні джерела повідомляють, що Новіков, який у 2020-му році виграв чемпіонат Європи, тепер захищатиме кольори збірної Болгарії. Зазначимо, що у ваговій категорії до 87 кілограмів, у якій і виступає борець греко-римського стилю, його конкурентом був Жан Беленюк.

Мало того, після перемоги на чемпіонаті Європи між Новіковим та Беленюком спалахнув конфлікт – хто з них має представляти Україну на Олімпіаді у Токіо. У підсумку до Японії вирушив саме Беленюк – і став там чемпіоном.

Тепер же Новіков намагатиметься відібратися на Олімпіаду як болгарський спортсмен. Шансів на це 23-річний спортсмен матиме достатньо. Зазначимо, що саме Новіков став першим українцем, який двічі вигравав чемпіонат світу U-23 з боротьби.

Раніше APnews повідомляв, що українська легкоатлетка Ярослава Магучиха розповіла, які країни пропонували їй змінити громадянство.

Новини партнерів

У Києві конфіскували іномарку у злісного "колекціонера" штрафів за перевищення швидкості – відео
І дощ, і сонце: погода на вихідні 20–21 листопада

Найпопулярніше за тиждень